Söndag
20 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Onsdag
30 Mar 1 match
Söndag
21 Aug 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 2 matcher
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Söndag
16 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
29 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Onsdag
23 Nov 1 match

Hemmamatch och hemmaseger mot IBK Lund

16 oktober 2021 10:41

Dags för hemmamatch igen i Ormingehallen. Efter förlusten mot Västerås Rönnby var det nu dags att ta emot IBK Lund och ta revansch. Ett på förhand spännande möte då båda matcherna i SSL förra säsongen slutade med två Nacka-vinster på övertid. En match som Nacka övertygande vann med 4-1 och därmed tog säsongens första trepoängare.


Första perioden startar, Nacka-spelarna är snabbt med från start i matchen och det tar inte lång tid innan det ger utdelning. Emilia Kokkonen gör sitt första SSL-mål i karriären när hon fint vänder bort en av Lunds forwards och skjuter 1-0 till Nacka efter sex spelade minuter, assisterad av Ebba Hansson. 1-0 står sig perioden ut, där båda lagen har en del chanser att göra mål på.

Andra perioden startar och likt första så är det Nacka som har mestadels av bollen, men efter tio minuter kvitterar Lund till 1-1. Tredje perioden börjar, båda lagen har chanser fram och tillbaka för att ta ledningen i matchen. Efter sex minuter tar Nacka återigen ledningen genom Charlotta Hjorth som knackar in bollen på backhand till 2-1, assisterad av Cornelia Jansson. Nacka får med sig ett powerplay kort därefter som inte resulterar i en utökad ledning. Tio minuter senare gör Ida Hultman 3-1 till Nacka efter en fin individuell prestation, assisterad av Vilde Rundfloen. Med dryga två och en halv minut kvar av matchen tar Lund timeout för att spela 6-5 för att jaga en reducering, istället gör Nadia Cattaneo 4-1 i öppen kasse med tjugo sekunder kvar att spela som även blir matchens resultat.

Nacka tar en övertygande vinst när man gång på gång löser Lunds man-man försvar, vinner närkamper och bjuder på bra spel under stora delar av matchen.

Emilia Kokkonen om matchen mot IBK Lund: ”I sin helhet tycker jag vi gör en bra insats som vi är nöjda med. Det är skönt att få svar på att vi som lag klarar av att hålla ledningen och ytterligare få in några bollar när matchen står och väger i ett pressat läge långt in i tredje perioden. Det vi är nöjda med och det vi framförallt tar med oss är vi intensitet med mycket trafik runt deras mål vi skjuter, aggressiviteten i försvarsspelet och att det vi laget fokus på under träningsveckan tar vi med oss in i matchen vilket resulterar i att vi löser deras man-man spel på ett bra sätt.” __