Lördag
27 Nov 1 match
Söndag
05 Dec 1 match
Lördag
11 Dec 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 2 matcher
Söndag
02 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 2 matcher
Lördag
15 Jan 2 matcher
Torsdag
20 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher
Lördag
29 Jan 2 matcher
Onsdag
02 Feb 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Söndag
13 Mar 1 match

Tränare Karl Andrén inför helgens match mot Endre

7 januari 2022 12:22

Imorgon lördag vänder serien och vi har ställt några frågor till tränare Karl Andrén.


En annorlunda säsong med långt VM-uppehåll innan julen, hur höll ni igång under den perioden? Eftersom att vi i mångt har en ny trupp inför säsongen har vi från en början lagt en plan kring vad i spelet vi ska fokusera på under vilken tid av säsongen. Under uppehållet var planen att utveckla vissa delar i spelet vilket vi till viss del kunde göra, men dessvärre hade vi då en del sjukdomar som härjade. Sjukdomarna har förföljt oss sedan dess, men jag tror mig, peppar peppar, se en ljusning från nu och framåt. Utöver träningarna hann vi med två träningsmatcher och en "Bäst-i-stan-åttondelsfinal (DM).

Nu vänder serien och det är dags för Endre igen, hur känns det inför matchen? Vi är, som alltid, 100% optimistiska inför matchen och tror att vi har alla möjligheter att vinna. Endre är ett väldigt bra lag, med många duktiga spelare, men vi är också ett väldigt bra lag med mängder av bra spelare. Efter två jämna bataljer tidigare under säsongen, där Endre tyvärr (för vår del) har dragit det längsta strået, ska vi nu göra allt för att själva stå som segrare när slutsignalen ljuder.

Vad krävs för 3 poäng i helgen? Som jag nämnde tidigare har vi under en lång period haft otur med sjukdomar vilket gjort att vi i få matcher kunnat spela med de formationerna vi tränat på under veckan till helgens match. Den här veckan ser det ljusare ut på sjukdomsfronten och kan alla hålla sig friska kommer vi förhoppningsvis ha bättre "stäm" i femmorna vilket jag tror krävs. Sen behöver vi komma nära 100% av vår förmåga, för Endre är ett så pass bra lag. Och det, att prestera nära 100% av vår förmåga, kan vi själva påverka och kontrollera vilket alltid är en fördel.

Ni har två spännande nyförvärv, två Värmdöspelare med dubbellicens. Vad kommer Ida och Linnéa tillföra med i laget? Det är helt korrekt att vi har inlett ett samarbete med Värmdö, där Ida och Linnéa har dubbellicens och Ellen Ulvshammar är med och tränar med oss. Det är tre unga superduktiga spelare alla tre. Ida som klok, bollskicklig, fysisk spelare med fin blick för spelet och fina handleder. Linnéa är spetsig offensivt där hon är duktig på att hitta yta för sitt grymma skott men också luriga passningar samtidigt som hon jobbar hårt i defensiven. Ellen är en riktig lirare med bra spelsinne som är väldigt smart i sitt spel. Det är tre tjejer som redan är väldigt bra och som kommer bidra ännu mer på sikt, när de växt in i SSL-kostymen. Tyvärr får vi bara ha två med på dubbellicens och därmed spelklara och det är Ida och Linnéa.

Vad ser du mest framemot i resten av säsongen? Det jag ser mest framemot är att följa vår härliga utveckling som vi haft, både som lag och individuellt. Vissa spelares utveckling är som en saga där jag blir rörd när jag tänker på det. Den tydligaste är Emilia Kokkonen, som föregående säsong spelade 4-5 matcher i division 1 innan serien stängdes och säsongen innan hade svårt att platsa i Allsvenskan för att nu, som 32åring och aldrig tidigare spelat i SLL men gör det alldeles strålande. Och det är bara ett exempel av många.

Vi tackar Kalle för kloka svar och önskar han och laget lycka till imorgon på matchen. Matchstart 15:00 i Ormingehallen.