Söndag
20 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Onsdag
30 Mar 1 match
Söndag
21 Aug 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 2 matcher
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Söndag
16 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
29 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Onsdag
23 Nov 1 match

Cattaneo och Hjorth representera Nacka IBK i VM

25 november 2021 17:18
VM 2021

På lördag startar äntligen VM i Uppsala och Sverige kommer göra allt för att försvara sitt guld, denna gång på hemmaplan. Sverige spelar sin första match 17:00 mot Slovakien. På plats har Nacka IBK två spelare på plats som kommer göra sitt bästa för att sätta käpparna i hjulet för Sverige. Nadia Cattaneo, Schweiz, och Charlotta Hjorth, Norge, representerar på plats. Läs vad de har att säga såhär dagarna innan vm…


Grattis Nadia till VM platsen, hur känns det? Det är såklart jättekul att få spela VM och jag är väldigt stolt över att får vara en del av detta lag och representera Schweiz i ett VM. Jag har spelat i landslaget till och från innan men aldrig ett VM, så detta är lite speciellt. Efter hårt slit och mycket jobb är detta verkligen en belöning.

Ni har varit på träningsläger inför VM på Gran Canaria, stämningen är på topp i laget gissar jag? Ja, absolut. Vi har en bra mix av unga och erfarna spelare som blir en styrka, detta ger oss bra självförtroende inför cupen. Jag känner mig väl förberedd och ser framemot äventyret, men med viss nervositet.

Samtidigt som Schweiz förberedde sig i Spanien så hade Norge samling på hemmaplan. Charlotte, hur är läget såhär dagarna innan VM? Livet flyter på lite som vanligt, men klart att nerverna börjar smyga sig på. Jag har sett framemot detta sen jag skadade mig 2019, tänkte lägga klubban på hyllan men bestämde mig för att satsa när jag fick höra att VM skulle spela i Sverige.

Bortaplan för Norge men hemma för dig, hur känns det att spela på hemmaplan? En helt fantastisk känsla, svårt att beskriva egentligen. Jag kommer ha stora delar av familjen på plats och det kommer bli härligt att dela detta VM med de. Mina största supportrar som alltid följt mig, mormor och morfar, har jag med mig i hjärtat och jag kommer spela för de. Tyvärr har de gått bort under året men jag vet att de följer mig från där de är idag.

Schweiz hade hemmaplan förra VM, i år spelar ni i Sverige, hur känner du för det? Den stora skillnaden blir att vi inte kommer ha samma stöd i publiken. Men det kanske ger oss mer tid och utrymme för att fokusera på laget. Jag kommer dock ha nära och kära på plats så jag kommer känna stödet. Jag spelade också min första SSL match i samma arena, så den är bekant vilket känns tryggt.

Förra VM föll ni på mållinjen och det blev silver, hur går det iår – satsar ni på guld? Absolut spelar vi för guld. Men turneringen är lång och allt kan hända. Men vi har förutsättningarna att ta hem hela turneringen.

Norge är lite blygsammare i sin målbild, vad tror ni om era medaljchanser? Först ska vi hålla fokus i gruppspelet för en bra placering till playoff. Målsättningen är att ta oss till kvartsfinal och sen får vi ta det därifrån. Om vi tar oss vidare får vi förmodligen spela mot Sverige eller Finland, blir otroligt spännande för vår del att spela mot de bästa i världen.

Så vilka vinner VM 2021?

Charlotta: Finalen tror jag kommer spelas mellan Sverige och Finland, bollen är rund och allt kan hända!

Nadia: Vi vill alltid vinna alla matcher!

Vi önskar Nadia och Charlotta ett stort lycka till i VM!