Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Söndag
16 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
29 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Onsdag
23 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 2 matcher
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 2 matcher
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Fredag
20 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Onsdag
25 Jan 1 match

Dags för hemmamatch mot Åkersberga

29 september 2022 19:54

Imorgon fredag är det dags för ny match i hemmaborgen när nykomlingarna Åkersberga kommer på besök. Vi passade på att växla några ord med vår hemvända målgörare, Philippa Blom.


Tillbaks i Nacka igen efter sejour i Schweiz, hur känns det att vara tillbaks igen?

– Det känns fantastiskt bra att vara tillbaka där allt startade. Jag älskar Nacka och brinner verkligen för föreningen. Det finns många eldsjälar i klubben som har gjort en fantastisk jobb under alla år och hjärtat i klubben finns verkligen. Så det känns underbart att vara tillbaka hemma och få äran att representera Nacka.

Du var iväg på lite landslagsspel här på försäsongen, hur var det?

– Att spela i landslaget har alltid varit min högsta dröm och det känns helt galet att jag faktiskt är där och fightas om en plasts bland de bästa. Att få vara i den miljön är väldigt utvecklande och där får jag utmana mig själv vilket jag älskar. Som jag nämde innan så har det varit en stor dröm att få spela i landslaget och jag njöt varje sekund jag var där.

Vad har du för personlig målsättning denna säsong?

– Jag har många mål för mig själv och även för Nacka. Mitt största och viktigaste mål är att Nacka går till slutspel. För mig är de också viktigt att ha kul på vägen med mycket skratt och en bra sammanhållning annars finns det ingen vits med att spela. Ett annat viktigt mål för mig som har kommit det senaste året är att jag alltid vill utvecklas. Alla människor har saker det behöver utveckla och att känna att man blir bättre och bättre på varje träning och match värderar jag högt. Att spela i en miljö där jag känner att jag får göra misstag och utmana mig själv är otroligt viktigt för mig och jag känner att jag får göra det i Nacka. Givetvis är mitt mål att slå min poäng jag fick senast jag spelade i SSL. :D

En sur torsk mot en nykomling i helgen, och nu på fredag är det dags för nästa nykomling som motståndare. Hur går tankarna inför fredagens derby i hemmaborgen?

– Vi kommer såklart gå för vinst, väldigt viktig match och det ska bli oerhört roligt med derby. Vi har mycket bra saker på gång och jag tror och hoppas vi kommer få utdelning på matchen på fredag.

Om jag säger att du gör minst 40 poäng denna säsong, vad säger du då? :)

– Hahahah de låter mycket men det låter som en bra målsättning.

Vi önskar Philippa och laget stort lycka till imorgon, och hoppas på en välfylld hall med en energisk publik som lyfter fram laget till 3 härliga poäng.

Biljetter till matchen köper ni här: Biljetter Nacka IBK - Åkersberga.